BestPrice.gr
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Matcha tea, οφέλη και τρόποι παρασκευής.

Matcha tea, οφέλη και τρόποι παρασκευής.

 

Γιατί είναι ξεχωριστό;

Ένα μοναδικό τσάι που οι ρίζες του κρατάνε από την Ιαπωνία όπου στην ουσία το “matcha tea” σημαίνει σκόνη τσαγιού. Η ιδιαιτερότητα αυτού του τσαγιού είναι το έντονο πράσινο χρώμα του το οποίο συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του, οι γεωργοί το καλύπτουν με πανιά από τον ήλιο με αποτέλεσμα τα φύλλα να αναπτύσσουν περισσότερο την χλωροφύλλη τους και να δημιουργείται αυτό το τόσο έντονο χρώμα. 

Το τσάι αυτό γίνεται σκόνη και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να το πιούμε ως ρόφημα αλλά και να το προσθέσουμε σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής. Μπορούμε να το βάλουμε σε μπάρες, παγωτά ντόνατς αλλά και σε σαλάτες.

 

Matcha tea, οφέλη και τρόποι παρασκευής.

 

Ποιες είναι οι ιδιότητές του;

Το πράσινο τσάι Matcha έχει καφεΐνη όσο ένας καφές εσπρέσο και μια κούπα τσαγιού μάτσα περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά όσα δέκα κούπες ενός πράσινου τσαγιού. Το Matcha τσάι είναι πολύ ψηλά στην κορυφή των πιο αντιοξειδωτικών τροφών που μπορεί κάποιος να καταναλώσει. Έχει 1537 μονάδες ORAC που καθορίζουν το πόσο αντιοξειδωτικό είναι ένα τρόφιμο, πολύ περισσότερο από τα μούρα. Ο κυριότερος λόγος που ο κόσμος αγαπάει και επιλέγει το Matcha τσάι είναι τα έντονα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει.

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε αντιοξειδωτικές τροφές;

Οι αντιοξειδωτικές τροφές εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες που αυτές προκαλούν. Οι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, της κατάχρησης αλκοόλ ή και λόγω λοιμώξεων. Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε αντιοξειδωτικές τροφές και εκτός από το τσάι Matcha ισχυρά αντιοξειδωτικές τροφές είναι και οι κόκκινες τροφές όπως μούρα, εσπεριδοειδή, ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ταχίνι και η ρίγανη αλλά και το μπρόκολο. 

Πώς μπορώ να καταναλώσω το τσάι Matcha;

Το τσάι Matcha μπορεί να καταναλωθεί σαν ρόφημα είτε ζεστό είτε κρύο. Η αρχική διαδικασία γίνεται ως εξής. Με τα εργαλεία matcha τα οποία είναι bamboo γιατί το τσάι είναι αρκετά ευαίσθητο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με μεταλλικά στοιχεία γιατί οξειδώνεται. Με το bamboo κουταλάκι και το bamboo matcha tool ανακατεύουμε μια κοφτή κουταλιά από το τσάι σε ένα κεραμικό σκεύος με λίγο ζεστό νερό. Αφού το χτυπήσουμε αρκετά καλά και σχεδόν αφρίσει επιλέγουμε τι θέλουμε να προσθέσουμε. Μπορούμε να βάλουμε

  • μπορούμε να το εμπλουτίσουμε ιδιαίτερα στα ζεστά ροφήματα με λίγη κανέλα
  • ζεστό γάλα φυτικό ή κανονικό
  • παγάκια και γάλα φυτικό ή κανονικό
  • κρύο νερό με παγάκια
  • ζεστό νερό

 

 

Φυσικά όπως ανέφερα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε γλυκές παρασκευές όπως σε matcha pancakes ή matcha cupcakes. Η γεύση του στις γλυκές παρασκευές είναι λίγο “χωματένια” αλλά είναι νόστιμο πολύ. Κατά καιρούς στον λογαριασμό των Ιαμάτων στο Instagram φτιάχνω παρασκευές με matcha τσάι οι οποίες βγαίνουν υπέροχες.Μπορείτε να με παρακολουθείσετε ΕΔΩ και να πάρετε έμπνευση και ιδέες. 

Δοκιμάστε να βάλετε το τσάι στη ζωή σας και ιδιαίτερα το matcha πράσινο τσάι μιας και τα οφέλη του είναι πολλά αλλά ταυτόχρονα είναι και απολαυστικό αρκεί να βρείτε τον τρόπο που σας αρέσει να το καταναλώνετε. Εγώ προτιμώ το Matcha latte!

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP